Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5324 Vizualizări

CET pe gaze românești, transport public gratuit și televiziune municipală. Ce promit candidații la funcția de primar general


Xenia Florea

Mai puțin de o săptămînă a rămas pînă la primul tur al alegerilor primarului general al capitalei.

Însă, precum a arătat cel mai recent sondaj, mulți dintre chișinăuieni nu numai că nu cunosc platformele electorale ale candidaților la funcția de primar, dar nici nu au auzit despre existența unora dintre ei. Noi.md oferă posibilitatea de a face cunoștință cu programele tuturor concurenților electorali. Publicăm prima parte a promisiunilor electorale ale candidaților.

Promisiuni au fost multe

Cîte numai nu au promis candidații la funcția de primar de Chișinău în cei 20 de ani de campanii electorale locale (prin vot direct, primarul general și Consiliul municipal în capitală au fost aleși pentru prima dată în anul 1999). Tramvai rapid, metrou orășenesc, ”șosea de centură” în jurul Chișinăului, parcări subterane supraetajate, Banca de idei a Primăriei…

La fel, printre promisiunile preelectorale figurau: stimularea deschiderii unor linii private de troleibuz și autobuz, anularea datoriilor la serviciile comunale pentru persoanele cu venituri mai mici decît minimul de existență, implementarea unui sistem de compensații, în care utilitățile ar ”înghiți” nu mai mult de 30% din veniturile familiei, eradicarea mafiei de la Piața Centrală, înlocuirea fondului locativ învechit, construirea anuală a 1000 de locuințe sociale pentru cetățenii cu venituri mici și edificarea unui microraion în care anual ar fi date în exploatare pînă la 3000 de apartamente pentru a fi comercializate tinerilor de pînă la 35 de ani la prețuri subvenționate. Cu alte cuvinte, vorba bancului, doar înainte de alegeri poți afla cît de bine vom trăi anul viitor.

Și actualii candidați la funcția de primar de Chișinău au suficiente proiecte ireale, și apelări la idei deja uitate. Așadar, să vedem ce le promit chișinăuienilor cei 11 candidați la funcția de ”primar pentru un an”.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , alegeri , 2018

Localităţile Moldovei şi diasporei

Curchi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe