Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4747 Vizualizări

Acordul de grant pentru reconstrucţia scărilor din Parcul „Valea Morilor”, semnat


Primăria Municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii de lei (sau peste 920 de mii de euro) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România, pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor".

Acordul de grant a fost semnat astăzi, 16 mai, în cadrul întrevederii primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, cu primarul sectorului 1 al municipiului Bucureşti, Daniel Tudorache.

Amintim că, pe parcursul zilei de astăzi, Ruslan Codreanu, împreună cu pretorul sectorului centru, Pavel Rusu, se află într-o vizită oficială în capitala României, Bucureşti.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Cuvinte cheie:

restaurare , parc , Valea Morilor , grant

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lărguţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Citeşte mai departe