Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6470 Vizualizări

Cînd vor fi reabilitate scările din granit din Parcul Valea Morilor


Pentru reabilitarea scărilor din granit din Parcul Valea Morilor vor fi cheltuiți 18 milioane 970 mii de lei, notează serviciul de presă al Primăriei.

Potrivit primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu banii vor fi oferiți de Consiliului local Sectorul I Bucureşti sub forma unui grant.

Ruslan Codreanu se află într-o vizită oficială în capitală României. La rîndul său, Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Cuvinte cheie:

parc , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăbriceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Citeşte mai departe