Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6923 Vizualizări

Cînd vor fi reabilitate scările din granit din Parcul Valea Morilor


Pentru reabilitarea scărilor din granit din Parcul Valea Morilor vor fi cheltuiți 18 milioane 970 mii de lei, notează serviciul de presă al Primăriei.

Potrivit primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu banii vor fi oferiți de Consiliului local Sectorul I Bucureşti sub forma unui grant.

Ruslan Codreanu se află într-o vizită oficială în capitală României. La rîndul său, Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Cuvinte cheie:

parc , Valea Morilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tăura Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Citeşte mai departe