Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 aprilie 2018, 12:47 views 11600
Un an de la dezastrul natural (Foto)
21 aprilie 2018, 12:47 views 11600

Un an de la dezastrul natural (Foto)

Exact cu un an în urmă, străzile capitalei au fost paralizate de ninsori și copaci căzuți peste mașini, oameni și case.

Atunci intemperia a făcut prăpăd nu doar în capitală, dar și în întreaga țară, iar autoritățile s-au pomenit a fi neputincioase în fața forței distugătoare a naturii.

Atunci, fără curent electric au rămas aproape 80 de localități din 10 raioane ale țării, sute de copaci au fost făcuți una cu pămîntul. Chișinăul arăta ca după război.

Zeci de automobile au fost deteriorate din cauza copacilor căzuți. Salvatorii au intervenit în forță, Guvernul a format o celulă de criză, iar primăria capitalei estima că pentru a elimina consecințele dezastrului natural va avea nevoie de un an. Atunci, salvatorii, structurile de stat, dar și voluntarii au muncit braț la braț pentru un singur scop comun.

Rețelele de socializare au fost invadate cu poze și filmări de pe traseele din capitală și din țară, în care sînt prezentate condițiile de circulație a mașinilor și pietonilor, dar și accidentele de pe străzi.

Deși a trecut un an de la ninsorile care au căzut peste Moldova în plină primăvară, unele urme ale acestora au rămas. În pădurile din țară și în fîșiile forestiere din capitală încă mai sînt copaci doborîți la pămînt de ninsorile de atunici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ninsori , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.