Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2018, 15:35 views 10570
Mai multe porțiuni de drum din capitală vor fi reabilitate
26 martie 2018, 15:35 views 10570

Mai multe porțiuni de drum din capitală vor fi reabilitate

Circa 900 de mii de metri pătraţi din cadrul a 600 de adrese din Chișinău urmează a fi reparate. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a cerut astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei capitalei, ca lucrările să înceapă imediat după ce se va topi zăpada.

Șeful adjunct al Direcției Generale Transport Public, Vitalie Butucel, a declarat că o atenție deosebită va fi acordată curților blocurilor, precum și străzilor adiacente. „Se va interveni pe sectoare și micro-sectoare, în special în curțile blocurilor", a afirmat Butucel.

„Oamenii s-au plâns pe gropile foarte mari din preajma caselor. Rog ca lucrările să fie realizate la un nivel foarte înalt ca ulterior să nu interveniți repetat. Dacă există posibilitate, vă rog, să folosiți tehnologia de turnare a rumegușului de asfalt și de presare, întrucât lucrările să fie de calitate", a spus primarul interimar al capitalei, Silvia Radu.

Potrivit autorităților locale, în prezent, există doar jumătate din suma necesară pentru reabilitarea drumurilor. Totodată, funcționarii au anunțat că actualmente sunt efectuate lucrările de iluminat în mai multe sectoare din capitală.

De asemenea, Silvia Radu a mai solicitat conducătorilor de direcții să fie pregătiţi pentru posibile inundaţii în urma topirii zăpezilor și ploi, prognozate pentru următoarele zile. „Vă rog să atrageți atenția la sistemul de canalizare pluvială. Să curățați peste tot unde este posibil pentru a evita inundațiile", a menționat edilul.

Primarul interimar a mai cerut direcțiilor, implicate în procesul de deszăpezire a orașului, să prezinte un plan de achiziții a tehnicii necesare pentru ca anul viitor să facă faţă intemperiilor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparatie , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.