Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2018, 11:40 views 10191
Administraţia Grădinii Zoologice a luat măsuri sporite
28 februarie 2018, 11:40 views 10191

Administraţia Grădinii Zoologice a luat măsuri sporite

Animalele de la Grădina Zoologică din capitală vor primi mai multă hrană şi apă caldă în zilele geroase.

Acţiunile fac parte dintr-un set de măsuri de protecţie adoptate de administraţia instituţiei.

Solicitat de agenţie, Eugeniu Matveev, director adjunct pe sectorul zooveterinar al Instituţiei Ştiinţifice de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică", a specificat că animale exotice printre care maimuțele, papagalii, cocorii sau pelicanul creț sînt închise în încăperi unde caloriferele și lămpile infraroșii funcţionează non-stop.

„Speciile mai rezistente la temperaturile joase precum leopardul zăpezilor, cangurul, cămilele, caprele, gîștele, antilopele, zebrele vor beneficia în zilele cu temperaturi joase de hrană mai multă şi de apă caldă. O parte dintre ele vor fi închise pe timpul nopţii în adăposturi speciale", a spus Matveev.

Îngrijitorii de la zoo spun că, din cauza frigului, animalele mănîncă mai mult şi stau mai mult timp în adăposturi. Aceştia au spus că odată cu scăderea temperaturii s-a micşorat şi numărul vizitatorilor la Grădina Zoologică, acesta ajungînd şi la cîteva sute de oameni în zilele calde.

Meteorologii au anunţat astăzi Cod Galben de frig, cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie. Temperaturile vor coborî noaptea pînă la -10 -16 grade Celsius, iar ziua valorile termice vor oscila între -6 și -10 grade.

Instituţia Ştiinţifică de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică" a fost fondată la 9 mai 1978 de către autorităţile locale ale oraşului Chişinău. În prezent, colecţia instituţiei numără 725 de specii de animale. Printre acestea sînt animale rare incluse în Cartea Roşie Internaţională.

Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , animale , ger

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
1737 locuitori

Bălăşeşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălășești și Sloveanca. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei şi la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1737 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.