Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2018, 16:15 views 16693
„Voievod” și „Urmașii lui Ștefan” cer MAI să se autosesizeze în cazul cerșetorilor de pe străzi
16 ianuarie 2018, 16:15 views 16693

„Voievod” și „Urmașii lui Ștefan” cer MAI să se autosesizeze în cazul cerșetorilor de pe străzi

Mișcarea Națională „VOIEVOD" și Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan" le cer responsabililor din cadrul MAI să întreprindă toate măsurile necesare pentru înlăturarea cerșetorilor de pe drumurile din capitală, astfel asigurînd siguranța persoanelor în trafic.

Cererea vine după ce, pe 14 ianuarie 2018, la intersecția străzilor București și Ciuflea din capitală, a avut loc un tragic accident în urma căruia au fost grav vătămați doi cerșetori, dintre care unul se afla într-un scaun cu rotile, notează NOI.md.

Sesizarea este adresată ministrului de interne, Alexandru Jizdan, și este semnată de Nicolae Pascaru, președintele Mișcării Naționale de Tineret „VOIEVOD", și Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan".

Potrivit semnatarilor, aflarea acestor persoane pe carosabil este un factor de risc extrem pentru șoferi și securitatea traficului rutier, dar și pentru viața celor care cerșesc. Astfel, la rîndul nostru, am semnalat numeroase cazuri de acest gen, în care am solicitat pe diferite căi, ca organele de drept ale statului să se implice în rezolvarea acestei probleme și să garanteze condiții corespunzătoare de circulație rutieră pentru șoferii din capitală.

„Cu părere de rău, observăm o pasivitate totală din partea responsabililor din cardul Ministerului Afacerilor Interne, care ar trebui să se ocupe nu doar de investigații după accidente de acest gen, dar și să găsească metode de a efectua măsuri profilactorii în vederea garantării securității circulației rutiere în oraș și, mai cu seamă, la intersecțiile aglomerate. Prin prisma celor expuse, Domnule Ministru, rugăm insistent să dispuneți efectuarea unor măsuri profilactorii în sensul prevenirii unor asemenea riscuri, precum și să cereți persoanelor responsabile din cadrul Ministerului să întreprindă măsurile necesare pentru garantarea securității traficului rutier prin excluderea cerșetorilor care stau pe carosabil. Astfel, prin prisma Legii nr. 190 din 19.07.1994 cu privire la petiționare, art. 8, rog să ne informați despre rezultatele examinării prezentei petiții în termenele stabilite de legislație", se mai arată în sesizare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.