Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 decembrie 2017, 15:00 views 3993
Patru străzi vor fi reparate capital în Chișinău
05 decembrie 2017, 15:00 views 3993

Patru străzi vor fi reparate capital în Chișinău

Direcția generală transport public și căi de comunicație își propune pentru anul viitor reabilitarea a circa 20 de kilometri de drum. Patru străzi – 31 august, Alexandru cel Bun, Tighina și Ion Creangă – urmează să fie reparate capital. De asemenea, urmează să fie reparate străzile de ocolire pentru transportul de mare tonaj. Acțiunile se regăsesc în Planul pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Chișinău.

Șeful interimar al Direcției, Vitalie Butucel, a declarat la ședința operativă de la Primărie că străzile 31 august, Alexandru cel Bun, Tighina urmează să fie reparate din bani oferiți de BERD. Suma necesară este estimată la circa zece milioane de euro. Strada Ion Creangă urmează să fie reparată din bani municipali și în acest sens e nevoie de circa 35 de milioane de lei.

Printre străzile de ocolire care urmează să fie reparate se numără Bucovina, Nicolae Milescu-Spătaru, Transnistria, Industrială și Băcioii Noi. De asemenea, urmează a fi reconstruit nodul rutier Ismail – Calea Moșilor – Calea Basarabiei – Vadul lui Vodă. Printre obiectivele planificate sunt menționate proiectarea și reconstrucția semafoarelor din capitală. Planul de acțiuni prevede, de asemenea, amenajarea a două sensuri giratorii – Calea Orheiului – Studenților – Socoleni și Ștefan cel Mare și Sfînt – Ion Creangă – Calea Ieșilor. În acest este necesară o sumă estimativă de 55 de milioane de lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.