Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2017, 12:30 views 3648
Autobuzele care circulă în capitală au termenul de exploatare depăşit
19 septembrie 2017, 12:30 views 3648

Autobuzele care circulă în capitală au termenul de exploatare depăşit

Toate autobuzele care circulă pe rutele din capitală au termen de exploatare depășit, iar Parcul urban de autobuze are nevoie de autovehicule noi. Anunţul a fost făcut astăzi la finele şedinţei săptămânale a primăriei municipiului Chişinău de Iacob Capcelea, directorul Întreprinderii Municipale „Parcul urban de autobuze", comunică MOLDPRES.

În același timp, Capcelea a menționat că autobuzele existente nu prezintă pericol pentru călători şi trec sistematic testările tehnice. Responsabilul din cadrul primăriei a specificat că autovehiculele vor circula pe străzile capitalei până nu vor fi înlocuite cu altele noi, în acest sens primăria urmând să aloce o sumă importantă de bani.

„A fost stabilită suma pentru procurarea autobuzelor, limita căreia este 20 milioane lei şi urmează să examinăm mai multe oferte. Deja avem un autobuz produs de o companie din România în proces de testare", a spus Capcelea.

Autobuzul aflat în regim de testare pe străzile din Chişinău, este de model City Bus Diamond, un produs al companiei Euro Bus Diamond. Potrivit informaţiilor de pe site-ul producătorului, autovehiculul este proiectat şi dezvoltat în cooperare cu Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Directorul Întreprinderii Municipale „Parcul urban de autobuze" a menţionat că în afară de oferta companiei din România, municipalitatea examinează propuneri parvenite de la agenţi economici din China şi Belarus. "Din banii alocaţi ar putea fi achiziţionate cel mult nouă autobuze", a conchis Capcelea.

Conform datelor primăriei Chişinău, în prezent pe rutele din capitală circulă 135 de autobuze.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

autobuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.