Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 septembrie 2017, 17:05 views 4964
Cele trei cişmele vandalizate au fost reparate
06 septembrie 2017, 17:05 views 4964

Cele trei cişmele vandalizate au fost reparate

Ca urmare a solicitărilor parvenite din partea consumatorilor, specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău" au reparat cişmele vandalizate săptămîna trecută. Amintim, că acum cîteva zile în mod repetat au fost vandalizate 3 cişmele, două din Parcul Valea Morilor şi una din Grădina Publică Ştefan cel Mare, ultima nici măcar nu era dată exploatare.

Ţinînd cont că, la cișmeaua unde a avut loc inaugurarea a fost deteriorat mecanismul și curgea continuu, la cea de lîngă plajă a fost furată o piesă din mecanismul de deschidere, iar la a treia a fost deteriorat tot mecanismul, speciliaştii noştri au fost nevoiţă să înlocuiască practic sistemle tehnice în totalitate.

Pînă acum au fost date în exploatare 9 cișmele din cele 13 planificate. În contextul, celor întîmplate, adminsitraţia furnizorului de apă va decide dacă va mai continua instalarea cişmemlelor. Cheltuielile pentru instalare și consumul de apă sînt suportate de S.A. „Apă-Canal Chișinău". Prețul pentru o unitate este de 6.500 de lei.

Cuvinte cheie:

vandali , apa , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.