Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iulie 2017, 09:40 views 6863
Pericol real pentru locuitorii din zona Aeroportului (Foto, Video)
15 iulie 2017, 09:40 views 6863

Pericol real pentru locuitorii din zona Aeroportului (Foto, Video)

Primăria Chișinău nu reușește să facă față intemperiilor de acum trei luni, iar crengile depozitate în oraș devin un pericol real pentru cetățeni.

Unii locuitori ai capitalei nu mai așteaptă cu mîna întinsă la ușa Primăriei, apucîndu-se ei înșiși de rezolvarea problemelor, cu propriile forțe și bani.

Este vorba despre locuitorii din apropierea orășelului Aeroportului, care fiind refuzați de municipalitate au început să transporte crengile din curtea blocurilor cu propriile forțe.

Chiar dacă Primăria le-a promis că vor rezolva situația depozitării crengilor timp de o lună, locuitorii nu au ajuns să mai beneficieze de niciun ajutor.

Riscul ca vreascurile să ia foc, la fel, cum s-a întîmplat recent pe platoul din sectorul Buiucani, este foarte mare. Spre deosebire de gunoiștea de la Buiucani, stadionul din orășelul Aeroportului este amplasat în preajma mai multor blocuri de locuit.

Pe de altă parte, cei de la Pretura Botanica au și ei o justificare pentru acuzațiile aduse de către locatari, precum că instituția nu acordă niciun ajutor. Vicepretorul, Boris Prepeliță, a explicat că prețul unui tocător găsit de grupul de inițiativă din orășelul Aeroportului este mult prea mare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incendiu , aeroport , pericol , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.