Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2017, 11:20 views 4483
Primăria a lansat prima rută de troleibuz care va circula pînă la Aeroport
27 iunie 2017, 11:20 views 4483

Primăria a lansat prima rută de troleibuz care va circula pînă la Aeroport

Primăria municipiului Chişinău a lansat astăzi prima rută de electrobuz, pe care vor circula pînă la Aeroportul Internațional Chișinău cinci troleibuze de tip nou dotate cu acumulatoare.

În cadrul evenimentului de lansare, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a menționat că astăzi este o zi deosebită pentru municipiul Chișinău, întrucît are loc trecerea la transportul ecologic și fără linii de transport electric. „Am studiat mai multe trasee pe care am fi putut pune în circulație troleibuzele, însă l-am ales pe acesta, ca cetățenii veniți din străinătate să poate ajunge ușor în centrul capitalei. În continuare vom asambla și alte troleibuze în acest mod și vom alege noi direcții, precum orașul Ialoveni, comuna Stăuceni, sau zone unde lipsește un transport public stabil. Călătoria cu aceste troleibuze va costa doi lei", a spus Grozavu.

Prezent la evenimentul de inaugurare, șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, a specificat că prețul unui troleibuz ajunge la 200 mii de euro. „Acesta este un transport al viitorului, fiind ecologic și comod. Este primul proiect și mulțumim pentru susținerea acordată în realizarea acestuia. Pentru acest an sînt rezervate surse financiare, astfel în trimestrul patru vom mai asambla alte cinci unități, iar ulterior se va decide privind ruta pe care vor circula acestea", a afirmat Morgoci.

Pe ruta nr. 30, care va asigura legătura între centrul oraşului Chişinău (Piaţa Marii Adunări Naţionale) şi Aeroportul Internaţional Chişinău, vor circula cinci troleibuze, conform următorului itinerar: Tur - Aeroportul Internaţional Chişinău - bd. Dacia - viaduct - str. Ciuflea - bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt - str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni - str. 31 august 1989 și Retur - str. 31 august 1989 - str. A. Puşkin - bd. Ştefan cel mare şi Sfînt - str. Ciuflea - viaduct - bd. Dacia - Aeroportul Internaţional Chişinău.

În urma lansării noii linii de troleibuz, va fi anulată începînd de astăzi ruta de autobuz „A" „Aeroport - or. Vatra" şi redeschisă ruta de autobuz nr. 20 „str. 31 august 1989 - or. Vatra".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

aeroport , Chisinau , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.