Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2017, 12:15 views 5435
Chișinăuienii vor putea singuri să-și regleze temperatura în locuințe
21 februarie 2017, 12:15 views 5435

Chișinăuienii vor putea singuri să-și regleze temperatura în locuințe

Sute de locatari din capitală vor putea singuri să-și regleze temperatura dorită în locuințele sale. Vor avea posibilitatea să-și achite factura la căldură individual, și nu în comun, așa cum o fac în prezent.

Plus la toate, oamenii vor putea face o economie la consum de circa 30%.

Beneficiile se datorează unui nou proiect inițiat de Termoelectrica, potrivit căruia, 124 de blocuri de locuit și 34 de clădiri administrative din capitală, care au cele mai defectuoase sisteme de termoficare, vor profita de modernizarea acestora.

Noul sistem de încălzire va permite locatarilor să dispună de apă caldă non-stop, de propriul contor și să se conecteze sau să se deconecteze de la căldură individual, fără a depinde de asociația de locatari.

Pentru acest proiect, Termoelectrica a beneficiat de un credit rambursabil în valoare de 50 de milioane de lei pe un termen de 50 de ani.

În vara anului 2016, Termoelectrica a mai instalat asemenea sisteme de termoficare la 5 blocuri locative din Chișinău, iar iarna aceasta beneficiarii au înregistrat economii de peste 30%.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Termoelectrica , incalzire , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.