Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2016, 11:30 views 6367
Zidurile fostului stadion republican prind o nouă viață
27 octombrie 2016, 11:30 views 6367

Zidurile fostului stadion republican prind o nouă viață

Un nou proiect dedicat aniversării celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova a fost lansat săptămîna curentă.

Acesta constă în realizarea lucrărilor de picturi murale pe zidurile fostului stadion republican din capitală.

Astfel, datorită proiectului, susținut de Ministerul de Externe, vor continua lucrările de pictură murală pe zidurile Stadionului Republican. Zidul se va transforma într-o galerie de picturi în aer liber, cu motive tradiționale atît moldovenești, cît și internaționale.

Noile picturi vor începe a prinde viață în primăvara anului 2017 și se vor extinde și în alte spații publice ale orașului.

Prin intermediul acestui proiect, artiștii plastici locali vor putea colabora cu pictori din țări străine precum SUA, Polonia, care la fel se vor implica în realizarea picturilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

stadion , pictura , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 sergey Răspunde Citează selecţia
    могли бы подумать и о реконструкции стадиона, не обязательно делать супер можно по проще для народа , чтоб бегал и прыгал, для детей....
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.