Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 octombrie 2016, 10:00 views 11160
Renașterea magazinului Unic din Chișinău (Foto)
24 octombrie 2016, 10:00 views 11160

Renașterea magazinului Unic din Chișinău (Foto)

Fiecare capitală din lume are câte un magazin universal legendar: „Harrods" din Londra, „Galeries Lafayette" din Paris, „Macy's" în New York, „GUM" în Moscova sau „ȚUM" în Kiev. Iar în fiecare dintre acestea, pe parcursul istoriei, au fost vîndute haine de producție locală. Magazinul „UNIC", anterior cel mai important magazin universal din țară, renaște acum datorită celor mai bune mărci autohtone, care pot fi găsite la etajul 3.

Anume aici, la un singur etaj, pot fi descoperite noile colecții semnate de 40 de branduri autohtone.

Pentru că este un magazin universal adevărat, cei 2000 de metri pătrați sînt un spațiu deschis.

Etajul trei al magazinului UNIC este nu doar un spațiu comercial mare și confortabil, dar și o platformă care va uni, în sfârșit, producătorii autohtoni cu potențialii cumpărători locali și va oferi unui investitor străin o imagine clară despre industria ușoară din Moldova.

La acest etaj este amenajat, de asemenea, un teren de joc pentru copii.

Urcînd cu escalatorul, ajungeți într-o sală spațioasă. Deplasîndu-vă spre stânga, veți putea face shopping de vestimentație pentru dame și bărbați, iar spre stînga – haine pentru copii.

Pe data de 25 octombrie va avea loc deschiderea oficială a etajului cu mărcilor locale.

În noul magazin vor fi prezentate patru companii noi, care așteaptă cu nerăbare cumpărători pentru a „testa" producția lor.

Proiectul a fost realizat datorită investițiilor comune ale companiilor locale din industria modei, membrilor Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS) și a partenerilor strategici – Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

magazin , Chisinau , renaștere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.