Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2016, 11:45 views 5082
Mii de oameni au marcat cei 580 de ani ai Chișinăului
15 octombrie 2016, 11:45 views 5082

Mii de oameni au marcat cei 580 de ani ai Chișinăului

Concert de zile mari, aseară, în centrul Capitalei. Petrecerea a durat până aproape de miezul nopţii, iar atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de mai mulţi interpreţi autohtoni. Surpriza serii însă a fost renumitul interpret de la Doroţcaia, Mihail, cel care a cucerit publicul român cu piesa "Mă ucide ea".

Mii de oameni s-au adunat aseară în Piața Marii Adunări Naționale pentru a marca cei 580 de ani ai Chișinăului. Oamenii au ciocnit câte un pahar cu vin și s-au distrat așa cum au știut ei mai bine.

Bucuroşi, dar şi ca să se mai încălzească puţin, petrecăreţii au dansat și au cântat piesele lor preferate. Locuitorii Capitalei spun că sunt mândri de oraşul în care trăiesc.

Nici copiii nu au lipsit de la sărbătoare.

Şi interpreții care au evoluat pe scenă au venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii Chişinăului.

"La mulți ani Chișinău și locuitorilor orașului. La mulți ani tuturor. Dacă viața nu vă zâmbește, gâdilați-o. E frumoasă viața. La mulți ani!", au spus membrii formaţiei Catharsis, Ion Raţă şi Mihai Budurin.

Pe durata concertului, ordinea publică a fost asigurată de sute de polițiști.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sarbatoare , Ziua Orașului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.