Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2306 Vizualizări

Cum va fi redirecţionată circulaţia transportului public de Hramul Chişinăului


De Hramul Oraşului Chişinău circulaţia transportului public va fi redirecţionată. Asta în perioada 13 octombrie şi 15 octombrie, de la ora 22.00 pînă la 05.00.

Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi Ismail, circulaţia va fi sistată. De asemenea, pe 14 octmbrie 2016, va fi închisă circulaţia transportului pe străzile Columna şi Alexandru cel Bun, în perimetrul străzii Mitropolitul G. Bănulescu-Bodoni şi strada A. Puşkin.

Troleibuzele de pe liniile numărul 1, 5, 8, 22 şi 28, în direcţia sectorului Botanica – de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile A. Şciusev, Bucureşti, Ciuflea şi în continuare pe traseele stabilite, iar în direcţia sectorului Buiucani – de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile Ciuflea, Bucureşti, A. Şciusev, Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piaţa „Dimitrie Cantemir" şi în continuare pe traseele stabilite;

Troleibuzele de pe linia numărul 4, în direcţia sectorului Botanica – de pe str. A. Şciusev pe străzile Bucureşti, Ciuflea şi în continuare pe traseul stabilit, iar în direcţia sectorului Buiucani – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile Ciuflea, Bucureşti, A. Şciusev, Vasile Lupu şi în continuare pe traseul stabilit;

Itinerarul liniei numărul 2 se modifică după cum urmează: de la str. Gh. Asachi pe străzile Pan Halippa, Ismail, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt şi în continuare pe traseul stabilit;

Troleibuzele de pe rutele numărul 7, 24, 25 şi 29 îşi vor scurta traseul şi vor circula doar pînă la str. Albişoara;

Itinerarul rutei numărul 10 se divizează în două părţi: prima parte – de la str. Studenţilor pînă la str. Albişoara, iar a doua parte – de la str. Mioriţa pînă la str. Bucureşti.

Autobuze

Itinerarul rutelor de autobuz numărul 3, 17, 46, A şi 122 se stabileşte pe str. Bucureşti în ambele direcţii;

Itinerarul rutelor de autobuz numărul 18, 33, 44 şi 49 se modifică după cum urmează: de la str. Tighina pe străzile Columna, Ismail şi în continuare conform direcţiilor respective;

Itinerarul rutei numărul 5 se divizează în două părţi: prima parte – de la str. N. Milescu-Spătarul pînă la str. Albişoara, iar a doua parte – de la bd. Cuza-Vodă pînă la str. Ismail.

Microbuze

Itinerarul rutelor de microbuz care circulă pe str. Alexandru cel Bun, în direcţia sectorului Buiucani, se modifică după cum urmează: de pe str. Alexandru cel Bun pe str. A. Puşkin, str. Ierusalim, bd. Gr. Vieru, str. Cosmonauţilor, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. Alexandru cel Bun şi în continuare pe traseele stabilite.

Conducătorii auto care traversează zona sînt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Broșteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe