Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2539 Vizualizări

„Alternosfera” va evolua de Hramul Orașului (Video)


În acest an, Hramul orașului Chișinău va fi sărbătorit într-un mod diferit față de anii precedenți.

Organizatorii promit evoluții în premieră a unor formații și interpreți.

Potrivit șefei Direcției cultură a Primăriei, Lucia Culev, sărbătorirea celei de-a 580-a aniversări a capitalei va începe la ora 8.00, cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Apoi va fi oficiată Liturghia praznicală la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului".

Programul artistic al sărbătorii îl vor începe cîteva colective de dans modern și folcloric, imediat după Liturghie.

„Va urma un eveniment oarecum istoric – lansarea «Scării cascadelor», la ora 14.00. Aici va evolua soprana Mariana Bulicanu, fanfara AMTAP", a menționat Lucia Culev în cadrul unei conferințe de presă.

Concertul din Piața Marii Adunări Naționale va începe la ora 17.30, iar pe scenă vor urca interpreți autohtoni: Frații Advahov, Alex Calancea Band, Valy Boghean, Mihail, iar evenimentul va culmina cu evoluția formației „Alternosfera". Cei din urmă vor participa pentru prima dată la asemenea sărbătoare. „Pentru prima dată vom evolua de Ziua Orașului. Sîntem bucuroși că vom avea oportunitatea de a felicita chișinăuienii de pe scenă. «Alternosfera» evoluează cam rar în ultimul timp în Moldova, dar vom depune toate eforturile să avem o prestanță bună", a declarat Marcel Bostan, liderul trupei.

„Alternosfera" va avea un program de aproximativ o oră și jumătate, unde vor interpreta atît piese deja îndrăgite de toți, cît și dintre cele lansate recent.

Nelipsit va fi și Valy Boghean Band, care a ținut în secret programul său de mîine, dar a dat asigurări că va avea o evoluție sută la sută live: „Eu playback nu cînt, chiar dacă ninge sau plouă!".

Soprana Mariana Bulicanu va interpreta imnul Chișinăului, artista menționînd că acest lucru o onorează: „Pentru mine este o onoare și o responsabilitate să cînt imnul, dar am să încerc să fac față".

În acest an vor lipsi focurile de artificii, din insuficiență de bani. Bugetul local pentru această sărbătoare nu este unul fix, acesta incluzînd bani atît din bugetul Primăriei, cît și din partea sponsorilor. „Eu am zis că, dacă se împlinesc 580 de ani, să cheltuim 580 de mii de lei pentru concertul din PMAN. Și aici nu intră cheltuielile pentru programul preturilor de sector ce se vor regăsi în centru", a precizat Lucia Culev.

Programul manifestărilor cultural-artistice consacrate Hramului Chișinăului:

Cuvinte cheie:

Alternosfera , concert , Ziua Orașului

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baroncea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe