Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 mai 2016, 15:45 views 7457
Stadionul Dinamo din Chișinău va fi reconstruit
12 mai 2016, 15:45 views 7457

Stadionul Dinamo din Chișinău va fi reconstruit

Veste îmbucurătoare pentru amatorii de sport. În luna iulie, în ajunul plecării primului grup de sportivi moldoveni la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, va începe amenajarea noilor piste de alergări pe stadionul „Dinamo" din Capitală.

După ce administratia stadionului a semănat terenul de fotbal cu semințe de iarbă nouă, va începe o nouă etapă in renovarea unicului stadion din oraşul Chişinău.

Anunţul a fost confirmat într-o conferinţă de presa, la care au participat presedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) Nicolae Juravschi, Președintele Asociației Europene de Atletism (EAA) Svein Arne Hansen, Norvegia și Prim-vecepreședintele EAA Dobromir Karamarinov, Bulgaria.

Conducerea forului atletic european a sosit la Chişinău în scopul documentării asupra condițiilor de dezvoltare a atletismului în țara noastră, posibilitatea de conlucrare cu CNOS și alte instituții interesate din Republica Moldova.

„Am văzut ce condiţii aveţi şi este foarte impresionant că puteţi avea atleţi de cel mai înalt nivel cu facilităţi atât de proaste. Moldova are deja şapte atleţi calificaţi pentru Olimpiada de la Rio, în timp de Norvegia are un singur reprezentat al «reginei sporturilor», posesor al licenţei olimpice", a remarcat Președintele Asociației Europene de Atletism Svein Arne HANSEN."

„Lucrările de amenajare a pistelor de alergări vor fi efectuate de Compania „Mondo", cunoscută în toată lumea, companie care participă în prezent la amenajarea ultimelor edificii olimpice la Rio. Aceasta are relaţii directe cu Federaţia Internaţională şi cea Europeană de atletism", a specificat preşedintele CNOS Nicolae Juravschi.

Renovarea stadionului va costa în jur de 760 de mii de dolari. Banii sunt oferiţi de Asociaţia Europeană de Atletism şi Comitetul Internaţional Olimpic. Lucrările vor demara în iulie-august şi vor fi încheiate până la începutul iernii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reconstrucţie , stadion

Comentarii

 (2)
  • #2 Iurii Răspunde Citează selecţia
    Молодцы! Республиканский уже готов. На очереди Динамо. Hi...
  • #1 Gheorghe Răspunde Citează selecţia
    Au terminat reconstructia stadionului republican, acum se apuca de reconstructia stadionului Dinamo. Foarte harnici sunt cei de la conducerea noastra.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.