Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2015, 14:33 views 8019
Nantoi: În Chișinău funcționează principiul «el e băiat rău, dar e de-al nostru»
Foto: info-prim.md
30 iunie 2015, 14:33 views 8019

Nantoi: În Chișinău funcționează principiul «el e băiat rău, dar e de-al nostru»

Oazu Nantoi a comentat pentru NOI.md rezultatele turului doi al alegerilor locale din Chișinău. Politicianul, fost candidat la funcția de primar general al capitalei din partea blocului lui Iurie Leancă consideră că trebuie de așteptat.

„Rezultatele turului doi al alegerilor din Chișinău confirmă că din anul 2003 în municipiu funcționează principiul «el e băiat rău, dar e de-al nostru». Bineînțeles, nu pot folosi acest calificativ și în privința doamnei Greceanîi. Deja nu mai contează calitatea și esența acuzațiilor reciproce ale foștilor candidați. Alegerile din 28 iunie 2015 au confirmat această schemă. Alegătorii noștri au votat nu atît pentru Dorin Chirtoacă, cît împotriva a tot ce se asociază cu Partidul Socialiștilor", a subliniat Oazu Nantoi.

Politicianul consideră că nu se mai află la vîrsta cînd se poate hrăni cu așteptări, mai ales din partea politicienilor moldoveni. „Nu ne rămîne decît să vedem cu ce se va încheia renumărarea voturilor în Consiliul Municipal Chișinău, inițiată de PSRM. Și asta pentru că de un singur vot poate depinde echilibrul de forțe sau impotența în CMC. Totodată, urmează să vedem cum domnul Chirtoacă în calitate de primar reales va construi dialogul cu reprezentanții diferitor partide politice", a spus Oazu Nantoi.

Politicianul consideră că în CMC trebuie să fie creată o coaliție la a cărei bază să fie un program comun de administrare a orașului și municipiului în următorii patru ani. „În acest program trebuie de stabilit cel puțin blocurile cheie, care să permită atenuarea corupției și sporirea eficienței de gestionare a gospodăriei urbane. Numai că acest proces va dura cel puțin o lună și încă nu se știe dacă va avea rezultate pozitive".

În cazul în care o asemenea coaliție va fi totuși constituită, neapărat cu participarea Partidului Liberal, Oazu Nantoi consideră că există anumite speranțe că procesul de optimizare a administrării municipiului se va încununa cu succes. „În acest caz vor fi mai puține scandaluri și mai multe proiecte reale. Însă, deocamdată, toate acestea sînt ipoteze și avem ceea ce avem. Consiliul Municipal încă nu a fost învestit, iar propuneri din partea primarului privind stabilirea unui dialog încă nu au parvenit. Acum fiecare își face planuri fie pe măsura naivității sale, fie pe măsura decăderii sale. Trebuie de așteptat", a conchis Oazu Nantoi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , Chisinau , Dorin Chirtoaca , opinie , voce

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.