Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2016, 16:15 Muzica clasica views 7630
A început reparația traseului R16 Bălți-Făleşti-Sculeni
22 iunie 2016, 16:15 Muzica clasica views 7630

A început reparația traseului R16 Bălți-Făleşti-Sculeni

Potrivit MTID, ieri, 20 iunie 2016, au început lucrările de reparație a traseului R16 Bălți-Făleşti-Sculeni, care vor fi efectuate de compania italiană "Impresa Pizzarotti". Şantierul a fost inaugurat în prezența ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc, a ambasadorului Italiei în Republica Moldova Enrico Nunziata, dar şi a reprezentanților companiei de construcții şi a celei de supraveghere a mersului lucrărilor.

"Acest traseu, care este unul de importanță națională şi europeană va arăta ca nou. Va fi lărgit cu un metru, vor fi construite poduri şi sensuri giratorii noi. De asemenea va fi construit sistem de scurgere a apei, iar porțiunile de drum care tranzitează localitățile vor fi iluminate", a declarat Iurie Chirinciuc-Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Reprezentanții companiei de construcții au dat asigurări că lucrările de reabilitare se vor încheia la timp. "Pînă acum am avut multe contracte şi cu alte țări. Suntem obligați să efectuăm aceste lucrări la termen, deoarece aici punem în joc imaginea companiei nostre. Ma mult, vreau pe viitor să cîştigăm şi alte contracte de reparație a drumurilor din Republica Moldova", a spus directorul "Impresa Pizzarotti", Paulo Pizzarotti.

Iurie Chirinciuc a vizitat astăzi şi uzina de producere a asfaltului care este cea mai mare din Republica Moldova, dar şi laboratorul de verificare a calității. Oficialul a rămas profund entuziasmat de echipamentul tehnic pe care l-a văzut, lucru ce denotă încă odată seriozitatea companiei angajate în efectuarea lucrărilor de reparație a drumului.

Traseul R16 Bălți-Făleşti-Sculeni are o lungime de aproximativ 60 de kilometri, iar lucrările trebuie să fie gata timp de doi ani de la semnarea contractului cu compania cîştigătoare, adică până în luna februarie a anului 2018.

Sursa: www.interlic.md

Cuvinte cheie:

reparatie , drum , Balti

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2581 locuitori

Caracui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Caracui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2581 de oameni. Satul Caracui a fost menționat documentar în anul 1712.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.