Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2015, 17:03 Istoria muzicii views 7664
Alertă ecologică la Anenii Noi!
12 noiembrie 2015, 17:03 Istoria muzicii views 7664

Alertă ecologică la Anenii Noi!

Sute de locuitori ai oraşului Anenii Noi au ajuns la capătul răbdării. Oamenii se plâng că sunt nevoiţi să îndure mirosul insuportabil şi să inhaleze fumul sufocant de la groapa de gunoi din preajmă.

Ecologiştii susţin că stocarea gunoiului în acel loc este interzisă. Autorităţile nu au, deocamdată, bani pentru a amenaja o groapă de gunoi care să corespundă standardelor europene.

Gunoiul de aici arde aproape zilnic. Din acest motiv, pompierii sunt alertaţi de câteva ori pe săptămână pentru a elimina pericolul.

Reprezentanţii Inspectoratului Ecologic din Anenii Noi confirmă faptul că groapa de gunoi prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor.

„Această gunoişte este neautorizată. O să chemăm laboratorul Inspectoratului ecologic şi o să prelevăm probe pentru a vedea riscul produs de această gunoişte", a declarat inspectorul superior de la Inspectoratul Ecologic din Anenii Noi, Igor Lungu.

Primăria din Anenii Noi a fost amendată cu 5.000 de lei. Autorităţile locale spun că vor căuta cele trei milioane de euro necesare pentru amenajarea gropii de gunoi.

„Soluţia ar putea fi schimbarea gunoiştei sau autorizarea ei, ca să fie nişte avize făcute, nişte studii la pământul acesta. Banii ar putea fi găsiţi dacă gospodăria comunală ar lucra normal, dar la noi situaţia e că nu toţi plătesc gunoiul", a spus consilierul local de la Anenii Noi, Igor Rotaru.

Deşeurile sunt depozitate la marginea oraşului încă de acum un an, în urma unei decizii a foştilor consilieri locali din Anenii Noi.

Asta după ce groapa de la Ţânţăreni a fost închisă.

Cuvinte cheie:

deşeuri , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.