Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2015, 11:24 Istoria muzicii views 8002
Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, marcată în mai multe sate
15 octombrie 2015, 11:24 Istoria muzicii views 8002

Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, marcată în mai multe sate

Astăzi, 15 octombrie și vineri, 16 octombrie, în mai multe localități din mediul rural va fi marcată Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Cu acest prilej, sînt organizate o serie de activități, în cadrul cărora vor fi discutate și expuse problemele stringente cu care se confruntă femeile din mediul rural.

În or. Anenii Noi deja a început un seminar cu participarea femeilor sindicaliste din raion. Totodată, alte două seminare sînt organizate în or. Ungheni și or. Fălești.

De asemenea, în contextul marcării Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural, vineri 16 octombrie, în or. Edineț va fi organizată o masă rotundă în cadrul căreia vor fi discutate subiecte ce se referă la situația social-economică a femeilor din regiune. Un alt seminar, va fi organizat vineri 16 octombrie, în or. Sîngerei, cu începere de la ora10:00.

 

Cuvinte cheie:

femei , sarbatoare , sat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.