Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 noiembrie 2021, 16:00 Meşteşuguri populare views 2314
În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi
23 noiembrie 2021, 16:00 Meşteşuguri populare views 2314

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi, amenajate.

Despre acest lucru a anunțat primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, menționând că, în special, pe ultima sută de metri este construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche.

Pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. Locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren să fie amenajat.

Lucrările au presupus: nivelarea suprafeței terenului și a platformelor de terasament; așternerea unui strat de fundație din piatră; instalarea acoperirii de amortizare a terenului de minifotbal; instalarea gazonului artificial pe teren; instalarea porților de fotbal; montarea corpurilor de iluminat; montarea plasei în jurul stadionului.

De asemenea, sînt spre finalizare lucrările de reconstrucție a două terenuri de basket din str. D. Rîșcanu 11 și din str. Grădinilor 58.

În derulare este şi proiectul municipal ce prevede lucrări de reconstrucție și reparație a 8 terenuri de sport din curțile blocurilor de locuințe.

Lucrările de reparație includ următoarele adrese: str. Cetatea Albă 5; str. Cuza - Vodă 45; str. Salcâmilor 22/2; str. Nicolae Sulac 8; str. Matei Basarb 9/1; str. Miron Costin 10; str. Academiei 9/1; str. G. Latina 15/1.
Totodată, în acest an au fost executate lucrări de construcție și amenajare a terenurilor de fotbal pentru mai multe licee din capitală dintre care:
- Liceul Teoretic ,, Gaudeamus’’
- Liceul Teoretic ,, Mihai Viteazul’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga’’
- Liceul Teoretic ,, George Călinescu’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Gogol
- Liceul Teoretic ,, Liviu Deleanu’’.

”Noi punem accent pe amenajarea spaţiilor pentru sport din capitală, pentru confortul cetăţenilor”, a subliniat Ion Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sport , amenajare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.