Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului au un centru cultural comun
Foto: prime.md

Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului au un centru cultural comun

Casa de cultură din Coşniţa, renovata dupa 20 de ani. De la eveniment au lipsit însa, invitaţii din regiunea transnistreană, dar au fost prezenti masiv reprezentantii Chişinăului.

Renovarea casei de cultură din Coşniţa a costat circa 150 de mii de euro, bani alocaţi din fonduri europene şi consiliul raional Dubăsari. Inaugurarea edificiului a coincis cu organizarea celei de-a 5 ediţii a festivalului folcloric "Nistrule, pe malul tău". Evenimentul, menit să unească locuitorii de pe ambele părţi ale rîului nu a reuşit să-i adune pe cei din regiunea transnistreană.

Localnicii din partea dreaptă a Nistrului, în schimb, s-au bucurat din plin de eveniment. Oamenii sunt convinşi că prin astfel de acţiuni şi vecinii de peste Nistru se vor convinge de avantajele apropierii R.Moldova de Uniunea Europeană.

La casa de cultura din Cosnita nu se vor tine doar festivaluri si concerte. Prin acest proiect autoritatile s-au gindit sa imbine placutul cu utilul. Tot aici a fost deschis un oficiu de informatii si servicii unde toti cetatenii vor putea gasi ajutor la orice problema pe care o au

Casa de cultură din Coşniţa este unul din cele 40 de proiecte de infrastructură socială, realizate cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Programele au drept scop să îmbunătăţească calitatea vieţii a peste 120 de mii de oameni de pe cele două maluri ale Nistrului.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

cultura , Nistru , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
549 locuitori

Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.