Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5088 Vizualizări

Satul Cocieri, vizitat de Ministrul Apărării


Foto: provincial.md

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, au efectuat o vizită de lucru în Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, dislocat în satul Cocieri, raionul Dubăsari.

Viorel Cibotaru şi generalul de brigadă Igor Gorgan s-au familiarizat cu activitatea şi condiţiile de instruire ale pacificatorilor moldoveni, dar şi cu infrastructura unităţii, în cadrul cărora aceştia îşi îndeplinesc serviciul militar. În acest sens, au fost verificate cazarma Batalionului, sala de forţă inaugurată recent, dar şi cantina unităţii, care urmează să fie renovată în 2015.

Ulterior, ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale au vizitat Memorialul Eroilor căzuți în războiul din 1992 şi piatra de temelie a viitorului monument al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din satul Cocieri.

Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii a fost creat la 29 iulie 1992.

Cuvinte cheie:

armata , ministru , Moldova , pacificatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cotiujenii Mari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Citeşte mai departe