Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6050 Vizualizări

Satul Cocieri, vizitat de Ministrul Apărării


Foto: provincial.md

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, au efectuat o vizită de lucru în Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, dislocat în satul Cocieri, raionul Dubăsari.

Viorel Cibotaru şi generalul de brigadă Igor Gorgan s-au familiarizat cu activitatea şi condiţiile de instruire ale pacificatorilor moldoveni, dar şi cu infrastructura unităţii, în cadrul cărora aceştia îşi îndeplinesc serviciul militar. În acest sens, au fost verificate cazarma Batalionului, sala de forţă inaugurată recent, dar şi cantina unităţii, care urmează să fie renovată în 2015.

Ulterior, ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale au vizitat Memorialul Eroilor căzuți în războiul din 1992 şi piatra de temelie a viitorului monument al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din satul Cocieri.

Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii a fost creat la 29 iulie 1992.

Cuvinte cheie:

armata , ministru , Moldova , pacificatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Terebna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Citeşte mai departe