Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5419 Vizualizări

Copiii, obişnuiţi de mici cu modul sănătos de viaţă


Foto: trm.md

Pentru a combate virozele, în această perioadă, medicii recomandă să consumăm mai multe fructe şi legume. De sfatul medicilor ţin cont şi administraţia celor patru grădiniţe din Pelinia, Drochia, relatează trm.md.

Copiii cunosc că o alimentaţie corectă te poate apăra de mai multe boli. Iar la descărcatul proviziilor bucătăresele sunt ajutate şi de micuți. După muncă, masa e mai gustoasă, iar pofta este mai mare.

“Suntem asiguraţi cu fructe şi legume prin achiziţionarea pe care o face primăria de la agentul economic. Produsele se achiziționează trimestrial sau după necesităţi. Ne străduim achiziţionarea s-o facem în limita posibilităţilor pentru că pe piaţă permanent găsim varză proaspătă, morcov şi alte legume”, a spus Violeta Țurcan, director al unei grădinițe din satul Pelinia.

Administraţia locală spune că a achiziţionat deja produsele necesare pentru cele patru grădiniţe din localitate. Fructele şi legumele sunt procurate de la agenţii economici din sat care dau asigurări că producţia lor este fără nitraţi.

Cele patru grădinițe care activează în satul Pelinia sunt frecventate de peste 400 de copii.

Cuvinte cheie:

copii , sanatate , educatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bolţun

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Citeşte mai departe