Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5258 Vizualizări

Copiii, obişnuiţi de mici cu modul sănătos de viaţă


Foto: trm.md

Pentru a combate virozele, în această perioadă, medicii recomandă să consumăm mai multe fructe şi legume. De sfatul medicilor ţin cont şi administraţia celor patru grădiniţe din Pelinia, Drochia, relatează trm.md.

Copiii cunosc că o alimentaţie corectă te poate apăra de mai multe boli. Iar la descărcatul proviziilor bucătăresele sunt ajutate şi de micuți. După muncă, masa e mai gustoasă, iar pofta este mai mare.

“Suntem asiguraţi cu fructe şi legume prin achiziţionarea pe care o face primăria de la agentul economic. Produsele se achiziționează trimestrial sau după necesităţi. Ne străduim achiziţionarea s-o facem în limita posibilităţilor pentru că pe piaţă permanent găsim varză proaspătă, morcov şi alte legume”, a spus Violeta Țurcan, director al unei grădinițe din satul Pelinia.

Administraţia locală spune că a achiziţionat deja produsele necesare pentru cele patru grădiniţe din localitate. Fructele şi legumele sunt procurate de la agenţii economici din sat care dau asigurări că producţia lor este fără nitraţi.

Cele patru grădinițe care activează în satul Pelinia sunt frecventate de peste 400 de copii.

Cuvinte cheie:

copii , sanatate , educatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dumbrăviţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe