Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 septembrie 2016, 11:20 Bucate din carne de porc views 5659
72 de familii nevoiaşe din Soroca vor primi locuințe sociale (Foto)
10 septembrie 2016, 11:20 Bucate din carne de porc views 5659

72 de familii nevoiaşe din Soroca vor primi locuințe sociale (Foto)

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a efectuat ieri o vizită pe șantierul de construcție a locuințelor sociale din raionul Soroca pentru a verifica gradul de finalizare a lucrărilor la acest obiectiv și a stabili un termen de dare în folosință a apartamentelor. Costul total al proiectului din acest raion este de 2,2 milioane euro, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MDRC.

"Blocul este finalizat în proporție de 90 la sută. Constructorii muncesc zi de zi pentru ca în luna octombrie blocul să fie dat în folosință. La Soroca vor fi finalizate la cheie 72 de apartamente destinate familiilor nevoiașe, persoanelor cu nevoi speciale, inclusiv tinerilor specialiști. Prin construcția acestor locuințe dorim să oferim protecție socială cetățenilor care nu au posibilitatea să își achiziționeze o casă sau să închirieze o locuință", a subliniat Vasile Bîtca.

Ministrul a mai precizat că în prezent se construiesc locuințe sociale în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Leova, iar în toamna acestui an vor demara construcțiile în raioanele Fălești și Rezina. De asemenea, Vasile Bîtca a precizat că în perioada 2014-2015 au fost construite și oferite în locațiune 171 de apartamente în raioanele Călărași, Sîngerei și Hîncești.

Costul total al Proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră constituie 20,4 milioane de euro. 65% din această sumă este oferită de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui împrumut acordat pe un termen de pînă la 20 de ani, cu o perioada de graţie de 5 ani.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Soroca , locuință , casa , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.