Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 8366 Vizualizări

Sărbătoare mare pentru cei care iubesc vînătoarea


Sărbătoare mare pentru cei care iubesc vînătoarea. Ei îşi pot încerca norocul în goana după iepuri şi fazani. Asta au făcut şi zeci de bărbaţi care şi-au scos puștile din cui şi au pornit pe dealurile din satul Steţcani, raionul Criuleni.

"Acesta este mai mult decît o vînătoarea, este o pasiune, ieşim ca să uităm de problemele cotidiene. Un pic ne încurcă ceaţa de azi", a menţionat Petru Matiuc, vînător.

"Vînătoarea pentru mine înseamnă o plăcere în primul rînd. Te duci de acasă şi te odihneşti în natură. -La o partidă de vînătoare cam cîţi kilometri mergeţi? - În jur la 15-20 de kilometri. Nici o greutate nimic, a doua zi mă duc la lucru ca rîndunica", a spus un alt vînător.

"Vînătoarea la iepuri o aşteptăm tot anul împrejur, combatem cu braconajul foarte tare, vulpea e principalul inamic al iepurelui de cîmp", a explicat un bărbat.

Vînătorii au fost divizaţi în mai multe echipe. Condiţia a fost ca fiecare grup să nu împuşte mai mult de şase iepuri.

"E o formă nouă de organizare a vînătorii. Evaluarea iepurii de cîmp e introdusă fişa de evaluare a iepurelui de cîmp. Toate sectoarele, fondurile de vînătoare sînt împărţit în şase sectoare", a declarat Anatolie Filipescu, şeful Asociaţiei Vînătorilor şi Perscarilor, Criuleni.

Sezonul se va încheia în ultima duminică a lunii decembrie.

Cuvinte cheie:

vinatoare , Criuleni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duşmani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Citeşte mai departe