Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2018, 11:55 Reguli la servirea mesei views 11517
93 de familii din raionul Nisporeni vor fi asigurate cu locuințe sociale
14 iulie 2018, 11:55 Reguli la servirea mesei views 11517

93 de familii din raionul Nisporeni vor fi asigurate cu locuințe sociale

93 de apartamente sociale au fost date astăzi în folosință în oraşul Nisporeni. Acestea vor fi oferite familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari publici şi persoanelor cu dizabilități. Prim-ministrul Pavel Filip a participat la inaugurarea complexului locativ şi a înmînat cheile de la apartamente primilor locatari, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol al Guvernului.

Apartamentele sociale din Nisporeni au fost construite cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul acestora se ridică la 2,8 milioane de euro. Locuințele sînt finisate "la cheie" și adaptate necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

„Noi vă oferim o casă, iar dvs. trebuie să o transformați în „acasă". Să vă simțiți fericiți aici, acasă, alături de familii. Efortul pe care îl depunem la Guvern este orientat pentru a vă asigura o viață mai bună", a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a accentuat că susținerea tinerilor și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămînă în țară este una dintre prioritățile Executivului. În context, au fost menționate Programele „Prima Casă" și „Prima Casă 2", care permit achiziționarea locuințelor în condiții avantajoase.

„În următoarele zile vom veni cu o altă surpriză, de extindere a proiectului „Prima Casă", prin oferirea mai multor stimulente familiilor cu mulți copii. Prin asemenea măsuri dorim să stimulăm natalitatea în Republica Moldova", a adăugat Pavel Filip.

În total, pînă la sfîrșitul acestui an, autoritățile planifică să dea în folosință peste 350 de apartamente sociale, destinate pentru circa 1400 de beneficiari din șase raioane ale ţării.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Nisporeni , locuinţă socială

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.