Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6194 Vizualizări

În satele din raionul Ialoveni sînt reabilitate mai multe drumuri


Locuitorii raionului Ialoveni vor avea în curînd drumuri mai bune. Acestea sînt reabilitate în cadrul programului naţional lansat de Guvern. Lucrările de reparaţie ale acestora sunt în plină desfăşurare. În aceste zile, muncitorii repară arterele din satele Suruceni, Dănceni, Malcoci și Piatra Albă.

Locuitorii satului Gangura din raionul Ialoveni nu se vor mai plînge pe maşinile de mare tonaj care le traversau localitatea. De curînd, aici a fost construit de la zero un drum de ocolire.

"A fost pus un strat de pietriş de 12 cm, un strat de asfalt măşcat de 5 cm şi un strat de asfalt de 4 cm. Mai avem de făcut marcaj şi poftim, prima porţiune de drum din Ialoveni este gata de exploatare", a spus directorul S. A. Drumuri-Ialoveni, Ștefan Caunov.

Tot în Gangura muncitorii de la drumuri aştern pietriş pe una dintre principalele artere din localitate. Locuitorii de aici spun că anterior această porţiune de drum era plină cu gropi.

În satul Piatra Albă din acelaşi raion este reparat drumul de acces spre grădiniţă.

"Drumul este format dintr-un strat de 18 cm de piatră şi două straturi de astfalt, 5 şi 4 cm. Mîine trebuie să finisăm drumul, distanţa drumului este de 500 de metri", a zis antreprenorul Ion Covali.

În scurt timp şi strada Ştefan cel Mare din satul Suruceni va arăta ca nouă. Localnicii apreciază efortul autorităţilor şi spun că abia aşteaptă să beneficieze şi ei de drumuri europene.

Pentru reabilitarea drumurilor din toate cele 35 de localităţi din raionul Ialoveni au fost alocate 43 de milioane de lei.

Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost propus de liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi prevede reabilitarea a aproximativ 1.200 km de drum. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier şi bugetul de stat.

Cuvinte cheie:

Ialoveni , drum , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Citeşte mai departe