Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 septembrie 2017, 12:20 Eticheta în timpul mesei views 5569
Şcolile şi grădiniţele din Ialoveni vor fi dotate cu softuri educaționale
18 septembrie 2017, 12:20 Eticheta în timpul mesei views 5569

Şcolile şi grădiniţele din Ialoveni vor fi dotate cu softuri educaționale

Şcolile şi grădiniţele din raionul Ialoveni vor fi dotate cu softuri educaționale. Profesorii virtuali vor fi de mare ajutor în special în instituţiile de învăţământ unde nu sînt suficiente cadre didactice.

Sistemul de operare include toate programele şcolare specifice fiecărui an de studii.

Datorită aplicaţiilor, profesorii se vor putea pregăti mai uşor pentru lecţii, întrucât vor avea toată informaţia necesară la doar un click distanţă.

"Softurile educaționale prevăd inclusiv lecţii, seminare, laboratoare. Copilul îşi poate alege singur opţiunile după gradul de dezvoltare",a spus academicianul Igor Eftodiv.

Softul educaţional include patru opţiuni de predare. Profesorii vor putea crea prezentări, lecţii interactive, lucrări practice şi autoevaluări.

"Instruirea va fi mult mai calitativă, elevii trebuie să-i pregătit pentru viaţă or ceea ce se întâmplă în societatea modernă", a spus director Liceului Teoretic Petru Ştefănucă din Ialoveni, Vera Balan.

"La lecţia de chimie de exemplu, decât să toarne într-o eprubetă şi doamne fereşte să aibă un accidente, e cu mult mai bine să vadă o lecţie interactivă", a spus directoarea Liceului Teoretic "Andrei Vartic", Ialoveni, Valentina Sacari.

Programul include şi o bibliotecă digitală cu seturile de manuale şcolare pentru fiecare an de studii.

"Softurile digitale ajută elevii pentru că sînt simple. Materialul este explicit şi este acompaniat de desene foarte detaliate."

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste două milioane de lei.

"Instituţiile preşcolare vor fi dotate cu tehnica. Vor fi instruiţi 2,3 profesori din cadrul instituţiei care urmează a fi formatori pentru restul colectivului", a spus preşedintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu.

Pînă în luna noiembrie, autorităţile locale planifică să doteze cu softuri educaționale aproximativ 70 de instituţii de învăţămînt. În raionul Ialoveni sînt peste 15 mii de elevi şi copiii de vârstă preșcolară.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Ialoveni , scoala , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
2522 locuitori

Vasilcău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasilcău, Ruslanovca și Inundeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Vasilcău a fost menționat documentar în anul 1448.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.