Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2019, 14:50 Bucate din măruntaie views 12829
La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)
12 februarie 2019, 14:50 Bucate din măruntaie views 12829

La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)

Vreme caldă, temperaturi generoase și mult soare! Primele semne ale primăverii au apărut deja în luna februarie, iar binecunoscuții săi „vestitori" nu au întîrziat să se ivească.

Astfel, în mijlocul lui Făurar, în raionul Edineț au fost văzuți primii ghiocei înfloriți.

Florile au răsărit în grădina unor gospodari din Cupcini, care nu au ezitat să își împartă surprinderea și cu alți localnici. Oamenii au spus că în acest an ghioceii au îmbobocit mult mai devreme decît de obicei, iar acest fenomen poate fi de-a dreptul alarmant, deoarece Baba Dochia încă nu și-a scuturat cojoacele.

Pentru finele lunii februarie, meteorologii transmit vreme rece. Specialiștii avertizează că în cazul schimbării neașteptate a temperaturilor, plantele și pomii fructiferi care au intrat deja în vegetație vor avea de suferit.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Edineţ , Ghiocei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.