Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 8201 Vizualizări

La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)


Vreme caldă, temperaturi generoase și mult soare! Primele semne ale primăverii au apărut deja în luna februarie, iar binecunoscuții săi „vestitori" nu au întîrziat să se ivească.

Astfel, în mijlocul lui Făurar, în raionul Edineț au fost văzuți primii ghiocei înfloriți.

Florile au răsărit în grădina unor gospodari din Cupcini, care nu au ezitat să își împartă surprinderea și cu alți localnici. Oamenii au spus că în acest an ghioceii au îmbobocit mult mai devreme decît de obicei, iar acest fenomen poate fi de-a dreptul alarmant, deoarece Baba Dochia încă nu și-a scuturat cojoacele.

Pentru finele lunii februarie, meteorologii transmit vreme rece. Specialiștii avertizează că în cazul schimbării neașteptate a temperaturilor, plantele și pomii fructiferi care au intrat deja în vegetație vor avea de suferit.

Cuvinte cheie:

Edineţ , Ghiocei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţipleteşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe