Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7755 Vizualizări

La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)


Vreme caldă, temperaturi generoase și mult soare! Primele semne ale primăverii au apărut deja în luna februarie, iar binecunoscuții săi „vestitori" nu au întîrziat să se ivească.

Astfel, în mijlocul lui Făurar, în raionul Edineț au fost văzuți primii ghiocei înfloriți.

Florile au răsărit în grădina unor gospodari din Cupcini, care nu au ezitat să își împartă surprinderea și cu alți localnici. Oamenii au spus că în acest an ghioceii au îmbobocit mult mai devreme decît de obicei, iar acest fenomen poate fi de-a dreptul alarmant, deoarece Baba Dochia încă nu și-a scuturat cojoacele.

Pentru finele lunii februarie, meteorologii transmit vreme rece. Specialiștii avertizează că în cazul schimbării neașteptate a temperaturilor, plantele și pomii fructiferi care au intrat deja în vegetație vor avea de suferit.

Cuvinte cheie:

Edineţ , Ghiocei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Citeşte mai departe