Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2018, 14:55 Bucate la grătar views 8638
În patru localități din Dubăsari vor fi reabilitate străzile (Foto)
04 iulie 2018, 14:55 Bucate la grătar views 8638

În patru localități din Dubăsari vor fi reabilitate străzile (Foto)

Alte patru localități din raionul Dubăsari vor beneficia de lucrări de reabilitare a străzilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova". Lucrările vor fi încheiate pînă la sfîrșitul lunii curente. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins astăzi o vizită de lucru în raionul Dubăsari, pentru a verifica cum decurg lucrările de reparație.

Cele patru localități sînt Pîrîta, Coșnița, Molovata Nouă și Oxentea. În total, 11 sate din raionul Dubăsari au fost incluse în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova".

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru reparația unei străzi din localitatea Pîrîta, cu lungimea de 1,1 km, va fi nevoie de 3,2 milioane de lei. În satul Coșnița, pentru restaurarea unui tronson de drum cu lungimea de 1,3 km s-au alocat 2,9 milioane de lei. Lucrările de modernizare a părții carosabile din pietriș în asfalt, cu lungimea de 1 km, din Molovata Nouă, costă aproximativ 2,8 milioane de lei. Pentru reparația drumului cu lungimea de 1 km din Oxentea sunt necesare 1,5 milioane de lei.

Chiril Gaburici a atenționat asupra executării calitative și durabile a lucrărilor de modernizare a părții carosabile din pietriș în asfalt.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova" prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri din 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi de circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul rutier și din bugetul de stat.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sat , Dubăsari , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.