Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 august 2017, 12:30 Prelucrarea artistică a metalelor views 7351
Un tîrg internaţional al meşterilor populari a avut loc la Hogineşti, Călăraşi
01 august 2017, 12:30 Prelucrarea artistică a metalelor views 7351

Un tîrg internaţional al meşterilor populari a avut loc la Hogineşti, Călăraşi

Cea de-a şaptea ediţie a Tîrgului Internaţional al meşterilor populari „La vatra olarului Vasile Goncear" s-a desfăşurat ieri în satul Hogineşti, raionul Călăraşi, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, organizatorul evenimentului, Vasile Goncear a menţionat că la tîrg au participat 75 de meşteri populari (ceramişti, olari, precum şi din alte genuri de artă) din mai multe raioane ale ţări, inclusiv din stînga Nistrului, iar acesta a avut peste 10 mii de vizitatori. Printre oaspeţii evenimentului au fost deputaţii în Parlamentul R. Moldova Valentina Buliga şi Maria Ciobanu, precum şi interpretul Igor Cuciuc, care a susţinut un recital muzical.

„A fost una dintre cele mai reuşite ediţii ale tîrgului. Scopul nostru este de a promova meşterul popular autohton, iar tîrgul este considerat internaţional prin faptul că la el participă vizitatori din mai multe ţări", a precizat Vasile Goncear.

La rîndul său, preşedintele Uniunii Meşterilor Populari, Dumitru Costandachi, a subliniat că tîrgul internaţional „La vatra olarului Vasile Goncear" se extinde tot mai mult de la o ediţie la alta.

Tradițional, organizatorul evenimentului a acordat un premiu celui mai bun meșter popular, care la actuala ediţie a revenit lui Adrian Onuţă din Mireşti, Hînceşti.

Tîrgul Internaţional „La vatra olarului Vasile Goncear" a fost inițiat în 2011.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

tirg , meșter , Călărași

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.