Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 martie 2016, 10:35 views 8137
Un nou serviciu social la Cantemir
21 martie 2016, 10:35 views 8137

Un nou serviciu social la Cantemir

După ce ani buni au stat prin internate, acum şi-au găsit propria lor casă – este vorba de şase tineri cu dizabilităţi severe, care au început să ducă o viaţă normală. Ei au fost dezinstituţionalizaţi din centrele de plasament din Orhei şi Hânceşti, şi au ajuns la Casa comunitară din satul Baimaclia, raionul Cantemir.

 Aici, tinerii învaţă cum să fie independenţi şi chiar au propria lor gospodărie.

Ideea de a deschide o Casă comunitară în Baimaclia îi aparţie lui Sergiu Butuc, vicepreşedintele raionului Cantemir. Potrivit lui, în ultimii șapte ani, în raion nu a fost deschis niciun centru pentru tinerii cu dizabiltăţi, asta deşi numărul acestora ajungea la 34.

În Casa comunitară locuiesc două fete şi patru băieţi. Edificiul a fost construit şi amenajat astfel încât tinerii să se simtă ca la ei acasă.

Tinerii beneficiază de îngrijire din partea unei echipe specializate, care îi ajută să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte propriul potenţial.

În prezent, aproximativ trei mii de copii încă trăiesc în instituţii rezidenţiale.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.