Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 9705 Vizualizări

Ploaia a făcut prăpăd la Corjeuți


 

Ploile puternice au făcut ravagii în satul Corjeuți, raionul Briceni. Străzi, grădini și zeci de gospodării au fost inundate de șuvoaiele de apă.

Ploi puternice au fost înregistrate și în raionul Căușeni, în localităţile Fîrlădeni, Tănătari, Cîrnăţeni, Hagimus şi Ursoaia, transmite Unimedia.info.

Au fost înnămolite porţiuni de drum local, dar şi mai multe grădini particulare. În urma precipitaţiilor torenţiale a fost nevoie de intervenţia salvatorilor în oraşul Căuşeni, unde echipajele de pompieri au fost mobilizate pentru pomparea apelor din subsolurile şi curţile mai multor blocuri de locuit din străzile Ştefan cel Mare, Mihai Eminescu şi Dimitrie Cantemir.

Salvatorii au fost alertaţi pentru evacuarea şuvoaielor, care au inundat subsolurile Casei de Creaţie dar şi Arhivei Raionale.

Cuvinte cheie:

ploi , Briceni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Citeşte mai departe