Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 10322 Vizualizări

Ploaia a făcut prăpăd la Corjeuți


 

Ploile puternice au făcut ravagii în satul Corjeuți, raionul Briceni. Străzi, grădini și zeci de gospodării au fost inundate de șuvoaiele de apă.

Ploi puternice au fost înregistrate și în raionul Căușeni, în localităţile Fîrlădeni, Tănătari, Cîrnăţeni, Hagimus şi Ursoaia, transmite Unimedia.info.

Au fost înnămolite porţiuni de drum local, dar şi mai multe grădini particulare. În urma precipitaţiilor torenţiale a fost nevoie de intervenţia salvatorilor în oraşul Căuşeni, unde echipajele de pompieri au fost mobilizate pentru pomparea apelor din subsolurile şi curţile mai multor blocuri de locuit din străzile Ştefan cel Mare, Mihai Eminescu şi Dimitrie Cantemir.

Salvatorii au fost alertaţi pentru evacuarea şuvoaielor, care au inundat subsolurile Casei de Creaţie dar şi Arhivei Raionale.

Cuvinte cheie:

ploi , Briceni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Săghieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Citeşte mai departe