Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
UE va finanța modernizarea infrastructurii de poduri Gura Bîcului – Bîcioc

UE va finanța modernizarea infrastructurii de poduri Gura Bîcului – Bîcioc

Uniunea Europeană este pregătită să finanțeze elaborarea unui studiu de fezabilitate și organizarea de lucrări de reparare / modernizare a infrastructurii de poduri între așezările Gura BîculuiBîcioc.

Acest fapt a fost menționat de către şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, la întrevederea sa cu viceprim-ministrul Cristina Lesnic, relatează Noi.md.

În cadrul discuției oficialii au abordat ultimele evoluții din procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2", care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma, Italia.

De asemenea, a fost reiterată disponibilitatea deplină a UE de a contribui cu asistența tehnică și financiară necesară, direcționată spre realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale țării.

Cu acest prilej s-a reiterat că UE este dispusă să finanțeze elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație/ modernizare a infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bîculuiși Bîcioc, delegînd în acest sens un expert ce urmează în comun cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii să se implice în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

Vicepremierul a mulțumit oficialului european pentru suportul acordat și, totodată, a reiterat că partea moldovenească va menține și în continuare o abordare proactivă în cadrul procesului de negocieri, precum și va contribui la identificarea unor soluții constructive și favorabile intereselor populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , modernizare , pod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.