Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2015, 11:40 Literatura contemporană views 12388
Poligonului de la Bulboaca a fost inspectat (Foto)
Foto: provincial.md
06 iulie 2015, 11:40 Literatura contemporană views 12388

Poligonului de la Bulboaca a fost inspectat (Foto)

Conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a efectuat o vizită de lucru la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

În cadrul vizitei, ministrul Apărării Viorel Cibotaru, împreună cu viceministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a inspectat desfăşurarea lucrărilor de renovare şi modernizare a infrastructurii bazei militare, care sînt finanţate de Guvernul Statelor Unite ale Americii, în cadrul Programului Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI).

Astfel, au fost verificate locurile de instruire a militarilor, cazarma şi cantina, dar şi teritoriile adiacente bazei militare.

La Bulboaca, Viorel Cibotaru a menţionat că infrastructura Armatei Naţionale este foarte importantă pentru pregătirea profesională a efectivului de militari moldoveni, iar renovarea poligonului de la Bulboaca, cu suportul colegilor noştri americani, va permite instruirea la standarde internaţionale a acestora pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii.

Republica Moldova a fost acceptată ca partener în cadrul Programului Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI) în anul 2012. Ca rezultat, ţara noastră a primit un grant de 1,6 milioane dolari din partea Guvernului SUA Banii sînt destinaţi dezvoltării infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, ceea ce va spori posibilitatea participării Republicii Moldova în operaţiuni internaţionale.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

pacificatori , militari , Moldova , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.