Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 mai 2013, 12:41 views 8932
21 mai 2013, 12:41 views 8932

La mănăstirea Bocancea a avut loc festivalul cîntecului popular pascal

Festivalul de muzică pascală și folclor a avut loc în acest week-end pe teritoriul mănăstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel din satul Bocancea. Conform tradiției, pe scenă au evoluat cele mai bune ansambluri de copii și coruri bisericești, informează tv7.md.

Festivalul de cîntece pascale și artă culinară se desfășoară, în mod tradițional, pe teritoriul mănăstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Vizitatorii festivalului s-au putut delecta atît cu arta muzicală, cît și cu o expoziție dedicată tradițiilor străvechi.

Icoane străvechi și lucrări meșteșugărite, cozonac și pască aromate, pregătite după rețete străvechi, acestea toate au putut fi admirate în cadrul expoziției tematice din aer liber. Fiecare casă de cultură din raioanele apropiate și-a prezentat versiunea proprie a mesei tradiționale de Paști. Programul a fost încheiat cu ”Balul gospodarilor”.

Administrația raionului încearcă să atragă atenția oaspeților asupra caracteristicilor tradițiilor moldovenești. Clericii salută asemenea evenimente. Astfel, ei vor să-i cultive generației tinere interesul față de spiritualitate și valorile familiei.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1694
Populația:
3389 locuitori

Tomai este un sat şi comună din raionul Leova. Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3389 de oameni. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1694.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.