Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iunie 2020, 11:00 views 4862
Pentru
20 iunie 2020, 11:00 views 4862

Pentru "barbarismul ecologic" conducerea primăriei Ivancea riscă amendă și dosar penal (Foto)

Acțiunile conducerii primăriei comunei Ivancea, care au dus la distrugerea în mod barbar a peste o sută de arbuști și 10 copaci în zona de parc de-a lungul traseului turistic, au fost declarate ilegale, iar vinovații vor fi pedepsiți.

Conform informațiilor portalului Noi.md, pentru acțiunile sale ilegale, funcționarii primăriei Ivancea vor trebui să achite o amendă solidă, de circa 85 000 de lei. De asemenea, autoritățile competente ale Republicii Moldova au expediat o cerere de intentare a unui dosar penal în privința persoanelor vinovate de contravenție.

După cum s-a anunțat anterior, la indicația primarului de Ivancea, Boris Ochișor, a fost făcută așa-numita "curățenie și curățare" a parcului din centrul satului. Astfel, de fapt, în mod barbar, cu ajutorul unui excavator, au fost distruși mai mult de o sută de arbuști și 10 copaci în zona de parc de-a lungul traseului turistic.

Aceste acțiuni din partea conducerii primăriei nu au fost susținute de nici un proiect aprobat sau planuri de dezvoltare a parcului, iar toate lucrările de tăiere au fost efectuate fără permisiuni corespunzătoare, ceea ce vorbește despre luarea unor decizii și acțiuni absolut nepotrivite din partea primarului și a consilierilor săi.

Inspectorul serviciului ecologic, care a fost invitat să inspecteze parcul, a înregistrat infracțiunea și a întocmit un act. Judecata a confirmat ilegalitatea acțiunilor conducerii primăriei comunei Ivancea, care va fi pedepsită pentru "barbarismul său ecologic". Noi vom urmări evoluția evenimentelor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , primaria , Ivancea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.