Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2020, 16:35 views 4375
Acțiunile nechibzuite ale autorităților locale din Ivancea (Foto)
09 iunie 2020, 16:35 views 4375

Acțiunile nechibzuite ale autorităților locale din Ivancea (Foto)

Conducerea primăriei comunei Ivancea, prin acțiunile sale nechibzuite a dus la distrugerea printr-un mod barbar a peste o sută de arbuști și 10 copaci într-o zonă de parc de-a lungul traseului turistic.

În același timp, acest pas fără precedent a fost comis de conducerea primăriei locale atunci cînd încă nu s-a potolit scandalul în jurul gunoiștii și gunoiului, aruncat de-a lungul rîului Moța din comuna Ivancea, tansmite Noi.md.

De data aceasta, la indicația primarului din Ivancea, Boris Ochișor, a fost făcută o așa-numită "curățenie și curățare" a parcului din centrul satului, deși aceasta nu poate fi nimită "curățenie" chiar și avînd o dorință foarte mare.

De fapt, în mod vandal, cu ajutorul unui excavator, au fost distruși mai mult de o sută de arbuști și 10 copaci în zona de parc de-a lungul traseului turistic.

Potrivit consilierului din Consiliul local, Victor Marahovschi, care a bătut alarma în această situație, funcționarii locali în căutarea unui PR politic ieftin sînt gata să facă acțiuni ireparabile.

Inspectorul serviciului ecologic, care a fost invitat să inspecteze parcul, a înregistrat infracțiunea și a fost întocmit un act.

Potrivit lui Victor Marahovschi, aceste acțiuni din partea conducerii primăriei nu este susținută de vreun proiect aprobat sau planuri de dezvoltare a parcului, și toate lucrările de tăiere au fost efectuate fără permisiunea corespunzătoare, care vorbește despre decizii și acțiuni absolut nechibzuite din partea primarului și a consilierilor săi.

Clarificările privind acest fapt continuă. Portal Noi.md va monitoriza situația.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.