Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 770 Vizualizări

În Polonia a început colectarea banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea


În Polonia a fost organizată o campanie de colectare a banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea care anterior a apelat la organizațiile internaționale de binefacere după asistență în legătură cu starea deplorabilă a sălii sportive, bucătăriei și a altor încăperi, relatează Noi.md.

Campania de colectare a banilor pentru școala moldovenească Ivancea în Polonia a fost organizată de Centrul de dezvoltare regională. Pe acest subiect a fost realizat și un film în care se vorbește despre starea deplorabilă a acestei instituții de învățămînt și elevii talentați ai acesteia care visează să se ocupe în condiții normale.

În film se relatează că școala moldovenească din satul Ivancea necesită asistență pentru reparație deoarece aceasta nu a fost modernizată în ultimii 50 de ani. Prioritare pentru reparație sînt bucătăria și sala sportivă. Valoarea estimativă a reparației constituie 120 de mii de zloți (circa 30 de mii de euro).

Spotul conține îndemnul la acordarea asistenței în colectarea mijloacelor pentru reparația școlii în satul Ivancea. Se menționează că în Moldova locuiesc cei mai plăcuți și minunați oameni de pe glob.

„Fiecare are ceva ce poate oferi altora. Ceva timp în urmă am comunicat despre colectarea mijloacelor pentru o școală moldovenească care necesită reparație capitală. De aceea vă rugăm să donați pentru reparația școlii din Ivancea. Împreună să realizăm visurile copiilor de la această școală. Vă mulțumim pentru susținere și asistență!", au declarat reprezentanții Centrului de dezvoltare locală.

Cuvinte cheie:

reparatie , scoala , Polonia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andreevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Citeşte mai departe