Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 278 Vizualizări

Petiție colectivă pe numele primarului de Ivancea (Doc)


Pe numele primarului comunei Ivancea, raionul Orhei, a fost creată o petiție prin care i se cere să execute o hotărîre judecătorească, care potrivit lor, nu a fost respectată.

Primarul Gașper Oleg este învinuit de abuz de serviciu, mai exact, că ar fi înstrăinat anumite terenuri, contrar legii.

Ulterior, primarul s-ar fi ales cu o amendă de 1.000 de lei și privarea dreptului de a deține funcția de primar, pe un termen de 3 luni. Autorii petiției spun că acest lucru nu s-a întîmplat, deocamdată.

Oamenii care au semnat petiția sînt nemulțumiți de faptul că primarul nu a respectat legea și nu este tras la răspundere.

La fel, și autorii petiției nu-șii pot explica de ce unii răspund în fața legii, alții, precum e în cazul primarului de Ivancea, ignoră legea și continuă să dețină o funcție importantă.

Contactat de Noi.md, primarul comunei Ivancea a venit cu o reacție:

,,Prima dată aud de această petiție, cinstit vă zic...”, a declarat zîmbind Gașper Oleg.

Cuvinte cheie:

petiție , primaria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rotunda

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Citeşte mai departe