Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2016, 14:50 views 11370
Festivalul Cucuteni International Art - Camp 2016 din Ivancea
25 iunie 2016, 14:50 views 11370

Festivalul Cucuteni International Art - Camp 2016 din Ivancea

În satul Ivancea (raionul Orhei) sunt în plină desfășurare pregătirile pentru Cucuteni International Art - Camp 2016, care se va desfășura începând cu acest weekend (26 iunie) și va dura până pe data de 16 iulie 2016.

În cadrul taberei din acest an, se vor aduna 25 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din zece țări - Polonia, Lituania, Egipt, Kazahstan, Bulgaria, România, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina și Moldova, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă - înfățișate în ceramică sau pe pânză - vor reînvia cultura Cucuteni - Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

Ușile taberei vor fi deschise pe toată perioada celor trei săptămâni pentru toți doritorii să privească și chiar să să alăture procesului de creație în cadrul master-clasurilor tematice pregătite de artiștii de talie internațională, organizate pe data de 2,3,9 și 10 iulie.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni" pe 16 iulie 2016, în cadrul căruia se va desfășura expoziția și licitația publică a tuturor operelor, create de participanții taberei din acest an. Mai mult, programul festivalului va îmbina armonios atmosfera creativă, menținută de participanții taberei, cu un bogat program cultural, dedicat culturii antice, istoriei, obiceiurilor, tradițiilor, ritualurilor și artei cucutenienilor. Vizitatorii vor savura bucate și băuturi preparate după cele mai vechi rețete, copiii vor participa la săpături arheologice adevărate, vizitatorii de toate vârstele vor putea participa la master-classuri dedicate artei culturii Cucuteni - Tripolie. Un spectacol al focului, muzica instrumentelor străvechi, art sale și reînvierea ritualurilor antice Vă așteaptă la Cucuteni 2016.

Intrarea la festival - Liberă.

Pentru informație suplimentară despre Cucuteni International Art - Camp 2016 accesați pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1523602027946820/

Sau site-ul http://cucuteni.md/.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , Festival , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.