Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 mai 2020, 14:00 views 4343
Ploile torențiale de zilele trecute au cauzat prejudicii enorme (FOTO)
03 mai 2020, 14:00 views 4343

Ploile torențiale de zilele trecute au cauzat prejudicii enorme (FOTO)

În urma ploilor torențiale pe alocuri cu grindină, înregistrate pe teritoriul țării în perioada 30 aprilie- 2 mai, în unele localități din țară au fost înregistrate prejudicii.

În localitatea Mirnoe, raionul Taraclia ploaia cu grindină a afectat 2 ha de livezi. Pe traseul BălțiSărăteni, din cauza precipitațiilor abundente s-a surpat o porțiune de drum și a fost deteriorat un pod pe traseul R -14 în apropiere de localitatea Bănești, raionul Telenești.

Pentru restabilirea construcției la fața locului lucrează specialiștii din infrastructura drumurilor. De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea Vadul lui Isac, raionul Cahul.

Angajații IGSU au avut misiunea de a pompa apa din două gospodării, după ce aceasta s-a scurs în ogrăzile oamenilor. În teritoriul activează Comisiile pentru Situații Excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , prejudiciu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.