Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 februarie 2018, 14:50 views 16018
Tehnică specială pentru colectarea deșeurilor în raionul Vulcănești
10 februarie 2018, 14:50 views 16018

Tehnică specială pentru colectarea deșeurilor în raionul Vulcănești

Administrația raionului Vulcănești a intrat în posesia unei autospeciale și a 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica a fost achiziționată în cadrul proiectului „Optimizarea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Vulcănești", finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Costul proiectului a fost de 9,5 milioane de lei, precizează un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, citat de IPN.

„Managementul deșeurilor este una dintre prioritățile politicii de dezvoltare regională, iar pentru autoritățile locale asemenea proiecte sînt cele mai eficiente soluții pentru localități", a spus secretarul de stat Dorin Andros, la ceremonia de transmitere a echipamentului.

Proiectul în raionul Vulcănești este implementat în conformitate cu „Strategia de gestionare a deșeurilor pentru anii 2013-2027". Aceasta prevede înființarea a 8 zone pentru managementul deșeurilor în Republica Moldova. Fiecare zonă va fi dotată cu un sistem complet de gestionare a deșeurilor pentru evacuare, stații de transfer, stații de sortare etc. Elaborarea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru Zona 1, în care sunt incluse raioanele Vulcănești și districtul Ceadâr-Lunga, a fost realizat cu sprijinul Agenției Germane de Cooperare Internațională (GIZ).

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

automobil , Vulcănești , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.