Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iulie 2017, 16:45 views 6912
Oraşul Vulcăneşti se confruntă cu lipsa transportului public
15 iulie 2017, 16:45 views 6912

Oraşul Vulcăneşti se confruntă cu lipsa transportului public

Locuitorii oraşului Vulcăneşti nu pot beneficia de transport public, din cauza că agenţii economici refuză să presteze astfel de servicii pentru că nu ar fi rentabile. Despre aceasta a declarat recent presei regionale primarul localităţii, Victor Petrioglu.

„Singurul transport public operaţional la Vulcăneşti este cursa de autobuz de la Gara Vulcăneşti în oraş. Şi dacă în acea direcţie nu va circula autobuz, atunci locuitorii din zona gării nu vor avea acces în centru", a precizat Petrioglu, citat de gagauzinfo.md.

Potrivit primarului, „locuitorii din gară nu pot ajunge la policlinică, la spital, chiar pentru cumpărături. Pentru orice certificat sau document este nevoie de venit în oraş. Transportul propriu nu este accesibil pentru toţi, de aceea cel public este subvenţionat de primărie".

Totodată, nemijlocit în oraşul Vulcăneşti transportul public nu funcţionează deloc. „Pentru a lansa rute urbane din contul primăriei, ar trebui să fie măcar cîteva autobuze care să circule în baza unor contracte încheiate cu agenţii economici care prestează servicii de transportare a pasagerilor. Aceştia însă nu sînt dispuşi să colaboreze cu administraţia. Au fost cîteva încercări care au durat practic o lună pentru că nu au fost rentabile", a menţionat primarul de Vulcăneşti.

În context, Victor Petrioglu a specificat că dacă s-ar găsi un agent economic care ar dori să deschidă rute în raza oraşului, atunci primăria şi consiliul local sînt gata să ofere toată susţinerea. „Vom oferi reduceri la achitarea taxelor şi impozitelor locale, în genere sîntem dispuşi chiar să eliberăm de obligaţiile fiscale teritoriale pe o perioadă de trei ani", a punctat primarul.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Vulcănești , transport public

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.