Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2019, 12:45 views 18889
Tiraspolul vrea să-și deschidă
01 aprilie 2019, 12:45 views 18889

Tiraspolul vrea să-și deschidă "reprezentanțe" la Kiev și Bruxelles

Liderul regiunii separatise transnistrene, Vadim Krasnoselski, susține că vrea să deschidă reprezentanțe ale regiunii și în alte orașe, după modelul celei de la Moscova.

Acesta spune că s-ar putea ca asemenea reprezentanță să apară la Kiev și Bruxelles.

„După deschiderea reprezentanței la Moscova, eu am stabilit sarcina de a deschide reprezentanțe asemănătoare și la Kiev, din moment ce Ucraina este garant în procesul de negocieri, și la Bruxelles pentru că Uniunea Europeană este unul dintre partenerii Transnistriei în partea ce ține de operațiunile import-export și este observator în formatul „5+2", a spus Krasnoselski pentru presa locală.

Amintim că la sfîrșitul lunii ianuarie, în centrul capitalei Federației Ruse, Moscova, a fost redeschisă o reprezentanță a regiunii transnistrene. În funcție de șef al instituției a fost numit Leonid Manacov, fost șef al așa-zisei miliții criminale din regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Potrivit serviciului de presă al așa-zisului minister al afacerile externe de la Tiraspol, instituția are statut de organizație obștească, numită „Fondul de dezvoltare a relațiilor sociale și culturale „Transnistria". Totuși, autoritățile din regiunea separatistă au spus că instituția ar fi o structură a organelor diplomatice a Transnistriei.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Ucraina , Bruxelles

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.